для групи 16
для групи 16
Завдання:
1. Приготувати вареники з різними начинками.
2. Зробити фотозвіт:
1) приготування тіста;
2) приготування начинки;
3) формування вареників;
4) варіння вареників;
5) сучасна подача подача вареників з сметаною або соусом, або шкварками залежить від начинки;
6)ви з готовою стравою
бонус тому кто надішле фото рідних які смакують ваші страви.
Бажаю успіхів:)
Завдання:
1. Приготувати вареники з різними начинками.
2. Зробити фотозвіт:
1) приготування тіста;
2) приготування начинки;
3) формування вареників;
4) варіння вареників;
5) сучасна подача подача вареників з сметаною або соусом, або шкварками залежить від начинки;
6)ви з готовою стравою
бонус тому кто надішле фото рідних які смакують ваші страви.
Бажаю успіхів:)
Приготування тіста для вареників з пшеничного борошна (прісне)
Пшеничне просіяне борошно насипати на стіл або в широкий посуд (1-1,5 % залишити для підсипання борошном стола при при формуванні), у борошні посередині зробити заглиблення, в яке влити холодну воду, проціджений розчин солі і цукру, додати сирі збиті яйця і замісити круте тісто. Тісто місити доти, доки воно не буде однорідної консистенції (готове тісто відстає від рук і стінок посуду). Тісто накрити марлею і залишити на 30-40 хв для набухання клейковини і набуття більшої еластичності.
Начинка для вареників
Вареники можна готувати з такими начинками: з сирною, з вишневою, з капустяною, з картоплі і шкварок, з ліверу та інші.
Сирна начинка для вареників?
Сир протерти, додати сіль (цукор), яйця. Масу добре перемішати і сформувати з неї невеликі кульки.
Технологічна послідовність приготування начинки з квашеної капусти
Квашену капусти відтиснути від соку, промити і знову відтиснути від соку, дрібно нарізати, скласти у сотейник з розігрітим маргарином шаром не більше 3-4 см і при періодичному помішуванні злегка обсмажити, потім додати невелику кількість рідини і при слабкому нагріванні тушкувати до готовності. До готової капусти додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю, цукор, сіль, перець чорний мелений і перемішати.
Приготування вишневої начинки
Вишні перебрати, помити, видалити плодоніжки і кісточки, пересипати цукром і залишити на 3-4 години у холодному місці. Сік, що виділився, відцідити, а м’якоть використовувати як начинку.
Способи формування вареників.
Вареники можна формувати різними способами:
Тісто розкачати завтовшки 1-1,5 мм, потім з нього вирізати варениці за допомогою виїмки, посередині покласти начинку, краї зліпити. При цьому способі залишити багато тіста, яке швидко висихає і його знову треба переробляти.
Тісто розробити на валик діаметром 2-3 см, порізати його на шматочки, кожен обкачати у борошні і розкачати варениці до товщини 1-1,5 мм, покласти начинку, сформувати вареники.
Тісто розкачати завтовшки 1-1,5 мм, нарізати смужки, потім квадратики розміром 5*5 см. Начинку розмістити посередині квадратики і зліпити два протилежні кінці у трикутник.
Готове тісто розкачати у вигліді прямокутника завтовшки 1-1,5 мм, завширшки 10 см. На одну половину тіста на відстані 1 см від краю викласти начинку по всій довжині прямокутника на 6-7 см одна від одної. Краї змастити яйцем, накрити начинку другою половиною тіста і виїмкою вирізати вареники. Обрізки тіста з’єднати і повторно розкачати.
Послідовність приготування вареників з картоплею і шкварками
З готового тіста зробити валик, який нарізують невеликими шматочками (масою 10-11 г), розкачати кружальцями завтовшки 1,5 -2 мм, посередині покласти начинку (12-13 г на 1 шт). краї з'єднати, защипати, надаючи форму півмісяця. Вареники кладуть у киплячу підсолену воду (на 1 кг вареників 4 л води) невеликими порціями. Варити доти поки вареники не спливуть на поверхню, протягом 5-7 хв. при слабкому кипінні. Готові вареники виймають шумівкою, кладуть у посуд і заправляють пасерованою із салом цибулею.
Правила подачі вареників з сиром
Вареники подають на підігрітій столовій тарілці, поливши розтопленим вершковим маслом. Сметану можна подати окремо у сметаннику або соуснику.
Вимоги до якості вареників з сиром.
Вареники мають напівкруглу форму з добре защіпаними краями, не злипаються і не деформуються, товщина шару тіста від 2 до 3 мм. Середня маса вареника 12-14 або 20-25 г. після варіння вареники зберігають форму, не мають сторонніх присмаків і запахів. Консистенція м’яка, пухка, колір білий з кремовим відтінком.
Комментарии
Отправить комментарий